Salomaan Konepajan luotettavat toimitusajat ja laadukkaat tuotteet takaavat laadun myös Rostekin projekteissa

”Yhteistyö on todella sujuvaa ja muun muassa selkeät pakkaukset tekevät varastotyöskentelystämme vaivatonta”, kertoo Rostekin tuotantopäällikkö Tomi Åkerlund.

Rostek on yksi maailman suurimmista alumiinisten luoksepääsyjärjestelmien myyjistä, ja yrityksellä on ollut tähän mennessä projekteja yli 40 maassa. Järjestelmiä käytetään esimerkiksi rakennusten julkisivu- ja lasipintojen huoltoon. Tomi pääsi ensimmäisen kerran mukaan Rostekin toimintaan vuonna 2012 työharjoittelun merkeissä tuotannon puolelle. 

– Palasin tänne harjoittelun jälkeen kolme vuotta myöhemmin aluksi kokoonpanon puolelle. Jossain vaiheessa minusta tuli sen aikaisen tuotantopäällikön vasen käsi ja kun tämä kyseinen tuotantopäällikkö lähti, pääsin hänen paikalleen. Nyt olen ollut tuotantopäällikkönä kolmisen vuotta. 

Käytännössä Tomi johtaa tuotannon projekteja sekä vastaa laadusta, hankinnoista, varastoinnista ja kehityksestä. 

– Olemme tehneet Salomaan Konepajan kanssa yhteistyötä vuodesta 2015 lähtien. Konepaja aloitti tekemällä meille teräskannakkeita sekä vakiotuotteiden hitsauksia ja tuotteet tulivat sinkattuna meille. Nykyään Konepaja tekee meille rullastoja ja levyleikkeitä.

Vahvuuksina toimitusajat, pakkaus ja avoin kommunikaatio

Tomi kertoo yhteistyön olleen todella sujuvaa ja hänen näkökulmastaan toimintaa on aina tarvittaessa parannettu. Jos on tullut kömmähdyksiä, kuten laatupoikkeamia, asiat on käsitelty. Myös asiakaspalvelu saa kiitosta.

Salomaan Konepajan osalta Rostekin yhteyshenkilönä toimii Petri Kivelä.

– Petrin kanssa on mukava työskennellä ja hän on aika tehokas kaveri siinä mielessä, että hän ottaa heti yhteyttä, jos meidän suunnaltamme tulee epäselvää informaatiota. 

Petri kertoo, että yhteistyö Tomin kanssa on tiivistä, ja yhteyttä otetaan yleensä muutaman kerran viikossa. Jos Tomi on poissa, Petri ottaa yhteyttä suoraan Rostekin suunnittelijoihin. Heidän kanssaan keskustellaan usein tuotteiden valmistettavuudesta sekä tuotekehityksestä.

– Yhtenä konkreettisena yhteistyöprojektina Petri on tehnyt kunnon ”jigit” yhteen rullastoomme, jota tehdään Konepajalla. Petri on tutkinut kokoonpanoa, jotta siitä on saatu mahdollisimman helppotekoinen.

Kommunikaation oheen Tomi lisää Salomaan Konepajan vahvuuksiin toimitusajat ja pakkaukset.

– Konepajalla on hyvin selkeä tyyli lähettää asiakkaalle tuotteet. Tarroissa lukee muun muassa tilauksen kappalemäärät niin ei tarvitse alkaa arvailemaan, mitä lähetykset sisältävät. Se tietysti helpottaa meidän työskentelyämme varaston puolella. Lisäksi laserleikkeiden laatu on koko ajan tasaista.

Rostek on Petrille henkilökohtaisesti mielenkiintoinen asiakas juuri siksi, että heidän tuotteensa ovat erittäin vaativia ja laadusta ei voi tinkiä. Toimitettujen tuotteiden pitää olla laadukkaita, koska sillä on suora yhteys loppukäyttäjän turvallisuuteen. Lisäksi Rostek sekä Salomaan Konepaja ovatkin yhdessä huomioineet asioita, joita on haluttu parantaa kuten pinnanlaadut. 

Petri lisää, että lyhyet toimitusajat ovat kuitenkin välillä haastavia.

– Rostekin projekteista johtuen toimitusajat ovat usein lyhyitä. Niistä ei kuitenkaan voi missään nimessä lipsua, koska silloin heidän projektinsa myöhästyvät.

Tulevaisuudessa entistä tiiviimpää yhteistyötä

Tomi kertoo, että tulevaisuudessa Rostek saattaa tarvita alihankkijoilta järjestelyapua, sillä varastoinnin kanssa saattaa tulla pieniä ongelmia.

– Osa tämänhetkisestä varastotilasta pitää antaa toisen yrityksen käyttöön ja pientä järjestelyapua tarvitaan. Olisi hienoa, jos tulevaisuudessa Salomaan Konepaja pystyisi tekemään meille kannakkeita sekä varastoimaan tiettyjä kokoonpanoja, mitä he voisivat vain lähettää meille. Se helpottaisi työtämme entisestään.

Petri kertoo, että jatkossa halutaan edelleen tiivistää Salomaan Konepajan ja Rostekin välistä yhteistyötä ja Tomin toiveeseen pystytään vastaamaan.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tekisimme heille enemmän valmiimpia tuotteita. Voisimme hyvin myös varastoida heidän tuotteitaan, koska meillä on siihen täydet valmiudet.

Lisää uutisia

Mikä on IWE?

Mikä on IWE? IWE (International Welding Engineer) eli kansainvälinen hitsausinsinööri ymmärtää hitsausta syvällisesti niin teorian