Avoin ja joustava toiminta loivat uskollisen asiakassuhteen Salomaan Konepajan ja VG tekniikan välille

”Salomaan Konepajalla on selkeät työskentelytavat ja he eivät koskaan lupaa mitään, mitä ei pystytä tekemään. Se on minulle todella tärkeä juttu”, toteaa VG tekniikan työpäällikkö Timo Ojavuo.

VG tekniikka on Timo Ojavuon vuonna 2012 perustama rakennusalan yritys. Timo on toiminut pitkään alalla ja tehnyt merkittävän työuran meri- ja saaristoympäristössä – siksi VG tekniikka on erikoistunut rakentamaan kohteita erityisesti vesistöalueille.

– Olin hetken muualla töissä toisten yritysten palveluksessa ja jossain vaiheessa totesin, että kannattaa perustaa oma yritys. Teemme kyllä muutakin kuin vesistöalueiden kohteita, mutta Salomaan Konepajan tuotteita käytämme merenkulun turvalaitteisiin, joita rakennamme väylävirastolle.

VG tekniikka käyttää Salomaan Konepajan tuotteita merimerkkien asennuksissa. Esimerkiksi merkkien pylväiden saranat, pylväiden jalkojen tyvituet sekä laserleikatut logot tulevat SK:lta.

Mahdollisuus teräosien sopimusvalmistuksesta herätti VG tekniikan kiinnostuksen

Yhteistyö on melko uutta, ja Timo löysi Salomaan Konepajan palvelut hieman sattuman kautta.

– Jos oikein muistan, homma lähti liikkeelle siitä, että tarvitsin kiireellisesti lisää turvatikkaita. Olimme tilanneet niitä Eltelin kautta ja sain sieltä selville, että SK valmistaa tikkaita Halikossa. Kävin hakemassa tikkaita paikan päältä ja huomasin, että pajalla tehdään paljon muutakin. Hoksasin kysyä, että mahtaisiko myös tyvitukien sopimusvalmistus onnistua.

Aikaisemmin Timo tilasi tukien osat muilta toimijoilta ja hitsasi osat itse. Tämä oli mahdollista vielä yrityksen alkuaikoina, mutta toiminnan laajennuttua hitsaaminen ei ollut enää kannattavaa.

– Käydessäni Halikossa tapasin Lauri Salomaan, SK:n nykyisen toimitusjohtajan, ja hän otti ehdotuksestani heti kopin. Siitä yhteistyö sitten lähti, ja aloimme kehittämään Laurin kanssa yhdessä saranoiden osia.

Yhteistyön avaintekijöinä laadukkaat tuotteet ja avoin kommunikaatio

Timo kertoo käyttävänsä Salomaan Konepajan palveluita siksi, että luvatuista asioista on aina pidetty kiinni. Vaikka tuotannossa olisi pitänyt kiirettä, VG tekniikalle on aina pystytty tarjoamaan tarvittuja tuotteita. Timo kiittelee myös luotettavista toimitusajoista.

– Joskus tuotteet ovat valmiita jopa etuajassa, mutta ikinä yksikään tuote ei ole tullut myöhässä. Tekemisessä on ollut myös joustavuutta ja olen esimerkiksi pystynyt noutamaan tuotteita työaikojen ulkopuolella. Tuotteiden laatu on ollut erittäin hyvää ja muun muassa robottihitsauksen saumat ovat todella laadukkaita.

Salomaan Konepajalla yhteyden pitäminen sekä tuttuihin että uusiin asiakkaisiin on hyvin tärkeää. Timo kertookin, että SK:lla on aina vastattu hänen yhteydenottoihinsa ja kysymyksiin on vastattu rehellisesti.

– Koskaan ei ole ollut mitään kiertelyä ja kaartelua. Jos he eivät pysty tekemään jotain, niin he sanovat siitä suoraan ja sitä minä arvostan.

Timo kertoo olevansa erittäin tyytyväinen yhteistyöhön ja toivoo sen jatkuvan tulevaisuudessa.

– Kyllä se niin on, että jos joitain teräsosia kaipaan, niin kysyn ensimmäisenä SK:lta. En edes kysy mistään muualta, paitsi jos tulisi sellainen tilanne, ettei jotain osaa pystyttäisi jostain syystä valmistamaan.

Lisää uutisia

Mikä on IWE?

Mikä on IWE? IWE (International Welding Engineer) eli kansainvälinen hitsausinsinööri ymmärtää hitsausta syvällisesti niin teorian