Mikä on IWE?

Mikä on IWE?

IWE (International Welding Engineer) eli kansainvälinen hitsausinsinööri ymmärtää hitsausta syvällisesti niin teorian kuin käytännön tasolla ja pystyy täten suunnittelemaan ja koordinoimaan vaativia hitsaustöitä niin käsi- kuin robottihitsauksessa. Koulutus antaa pätevyyden toimia SFS-EN ISO 3834-2 ja SFS-EN 1090 EXC 4 mukaisena hitsauskoordinoijana.

Hitsaaja työssään konepajalla

Tuotantojohtajamme Eero suoritti IWE-pätevyyden LUT-yliopistossa syksyllä 2021. ”Suoritin kansainvälisen hitsausneuvojan (IWS) koulutuksen vuonna 2014 ja halusin lähteä haastamaan itseäni lisää. Koulutus antoi todella paljon, ja pystymme jatkossa tuottamaan esimerkiksi vaativampia teräsrakenteita hitsausroboteillamme”, Eero kertoo. “IWE koulutuksen ansiosta pystyn hahmottamaan kokonaisuuksia paremmin materiaalien sekä tekniikan osalta ja täten vastaamaan monipuolisemmin asiakkaidemme tarpeisiin. Erityisesti lujien terästen kohdalla korostuu oikeiden hitsausarvojen määrittäminen etukäteen.”

Mitä hyötyä hitsausinsinöörin koulutuksesta on?

Otimme alkuvuodesta 2022 käyttöön uusimman hitsausrobottimme. Hitsausjigit olemme aina valmistaneet itse. “Hitsausinsinöörin koulutus antoi uusia ajatuksia myös jigien suunnitteluun ja niitä hyödynnettiin uuden hitsausrobottisolun käyttöönotossa. Uuden investoinnin myötä robottihitsauskapasiteettimme kasvoi ja voimme tarjota asiakkaillemme entistä monimutkaisempia robottihitsattuja kokoonpanoja.”

IWE-koulutuksesta saatu teoriaosaaminen yhdistettynä Salomaan Konepajan yli 30-vuoden kokemukseen robottihitsauksesta antaa meille keinot ratkaista hitsaukseen liittyvät haasteet.

Ota yhteyttä myyntiimme, mikäli sinulla on tuote, jonka hitsaamiseen tarvitset apua tai olet kiinnostunut kuulemaan lisää muista palveluistamme!

Lisää uutisia

Mikä on IWE?

Mikä on IWE? IWE (International Welding Engineer) eli kansainvälinen hitsausinsinööri ymmärtää hitsausta syvällisesti niin teorian